Lichaamsbeweging is niet alleen goed voor de gezondheid en het welzijn van alle mensen die het beoefenen, maar kan ook de productiviteit van jouw werknemers verbeteren. Daarom kan het aanbieden van een voordeel op het gebied van lichaamsbeweging binnen jouw bedrijf de resultaten van jouw bedrijf verbeteren en ook jouw werknemers motiveren (omdat ze zich meer gewaardeerd zullen voelen).

Waarom aan bedrijfsfitness doen?

De meeste mensen werken tegenwoordig zittend achter een computer. Het menselijk lichaam is echter niet gemaakt om stil te staan, dat wil zeggen dat we voortdurend moeten bewegen om onze spieren sterk te houden en pijn en ontstekingen in de gewrichten te voorkomen.

Een zittende levensstijl heeft echter ook gevolgen op andere gebieden van het leven, niet alleen voor onze lichamelijke gezondheid. Door tijdens het sporten serotonine en endorfine vrij te maken, helpt lichaamsbeweging ons onze geestelijke gezondheid in balans te houden – wat essentieel is op alle gebieden van ons leven (professioneel en persoonlijk).

Veel werknemers hebben al de mentaliteit om voortdurend aan sport te doen en gaan daarom naar de sportschool, doen aan pilates of doen aan crossfit – zelfs als dit niet in de voordelen zit die jouw bedrijf de werknemers aanbiedt. Door in jouw bedrijf een voordeel voor lichaamsbeweging in te bouwen, kunnen de werknemers die al aan sport doen, meer gaan sparen, en zelfs de meer sedentaire werknemers motiveren.

Voordelen van lichaamsbeweging

De beoefening van lichaamsbeweging draagt bij tot meer productiviteit en motivatie bij de uitvoering van werktaken, omdat het meer bereidheid en energie oplevert. Naast, natuurlijk, verbetering van de gezondheid, lichamelijke conditie, stressverlichting en meer zelfvertrouwen.

Veel bedrijven, die zich bekommeren om het welzijn van hun werknemers en die op de hoogte zijn van de trends die de medewerker in het middelpunt plaatsen, hebben al gemerkt dat lichaamsbeweging verschil maakt voor de productiviteit en de kosten van het gezondheidsplan.

Daarom kan het aanbieden van een voordeel op het gebied van lichaamsbeweging aan werknemers een verschil maken in de bedrijfswereld, omdat het niet alleen de productiekwaliteit van de werknemers die al in jouw bedrijf werken kan verbeteren, maar ook een beslissingsfactor kan zijn voor die nieuwe werknemer die zich bij jouw team wil aansluiten. Hoe meer werknemers deze toegang en dit voordeel hebben, hoe beter voor hen en voor het bedrijf. Bovendien moedigen de werknemers uiteindelijk zelf anderen aan.

Een differentieel voor potentiële kandidaten?

Wie heeft er nooit getwijfeld tussen twee (of meer) vacatures en een van de doorslaggevende factoren was het bedrag van de door het bedrijf geboden voordelen?

Op een dergelijke concurrerende markt geldt dat hoe meer voordelen jouw bedrijf biedt, hoe meer het zich kan onderscheiden van de kandidaten, aangezien het bevorderen van het welzijn en de levenskwaliteit van werknemers steeds belangrijkere waarden zijn voor professionals. Daarom kan het aanbieden van een extra voordeel op het gebied van lichaamsbeweging, naast de traditionele voordelen (gezondheidsplan, tandartsplan, enz.) de belangstelling van de kandidaten wekken.

De onderneming moet niet alleen het woord voeren dat voordelen bevordert die gericht zijn op de kwaliteit van het bestaan, maar het ook toegankelijk maken. Zeker, het is een geweldige differentiële voor nieuwe kandidaten en actieve medewerkers.

Wat zijn de effecten van lichaamsbeweging op het werk?
Naast het vermijden van een zittend leven, maakt training de geest actiever en verbetert bijgevolg de prestaties op het werk. Ontdek de 8 directe effecten van lichaamsbeweging op de gezondheid van professionals:

– Houdt de geest meer georganiseerd, zodat de werknemer betere beslissingen neemt;
– Zelfvertrouwen om taken uit te voeren die meer uitdaging en verantwoordelijkheid vergen;
– Goede humor om de bedrijfsomgeving lichter en meer ontspannen te maken;
– Minder stress en angst bij dagelijkse werksituaties;
– Meer motivatie om doelstellingen te overtreffen en betere resultaten te behalen;
– Meer winst voor het bedrijf, want een gemotiveerde werknemer produceert meer en beter;
– Minder ziekteverzuim als gevolg van gezondheidsproblemen;
– Minder kosten met de ziektekostenverzekering.

Door jouw werknemers een voordeel te bieden op het gebied van lichaamsbeweging kunt je hen niet alleen motiveren en de productiviteit verhogen, maar ook jouw bedrijf bekender maken op de markt en veel meer waarde opleveren. Zorg dragen voor de gezondheid en het welzijn van jouw werknemers kan het verschil maken voor het goede imago van jouw merk.